Domáci puding INAK. Banán+kakao+smotana=VEĽKÁ POCHÚŤKA

Všetky recepty, ktoré zverejňujem, musia prejsť mojimi "prísnymi požiadavkami". Musia byť jednoduché, chutné, nevšedné a aj zdravé. Ak sa prvý prototyp podarí, čaká ho mňam-mňam test kvality, za ktorý zodpovedná môj priateľ a jeho vycibrená chuť a náročný žalúdok :-). Úspešný recept, po zložení neúprosných skúšok putuje na blog a je pripravený, aby obohatil vaše domácnosti o chutný zážitok.


Táto dobrota nemá obmedzený vekový limit. Pochutnať si na nej môže každý, kto holduje tejto báječnej kombinácií. Opäť a zas sa mi potvrdilo, že za nevšednými receptmi netreba chodiť ďaleko a že nemusíte byť ani majster šéfkuchár, aby ste vyčarovali delikatesu pre svojich blízkych. Spojením chutných ingrediencií a farebných darov matky zeme, zmeníte obyčajný pokrm na umelecké dielo, ktoré sa vám postará o príjemný zážitok z jedla. 

Pod pojmom PUDING sa väčšine z nás vybaví, krémová zmes rôznych príchutí, vyrobená z mlieka a prášku. Vedeli ste, že puding bol kedysi slaný pokrm z mäsa a pripomínal viac klobásu ako sladký dezert? Aj on prešiel a stále prechádza svojou dlhou vývojovou cestou. Jeho jednoduchosť otvára dvere kreativite a tvorivosti, zrejme preto je vo svete toľko rôznych receptov. Čo národ to iný puding. 

Skúšala som rôzne recepty, kým som sa dopracovala k uspokojivému výsledku. Vyhýbam sa polotovarom a hľadám cesty, ako si dopriať známe pochúťky, ktoré sú čo najmenej chemicky upravované a spracované. Netrvalo dlho a svet uzrel lahodný recept na domáci puding bez použitia prášku. Určite sa vám už zbiehajú slinky, tak nebudem zdržiavať a ideme nato. 


Čo budete potrebovať (na 3 porcie do 2 decových pohárikov):
  • stredne veľké banány 5 ks
  • šľahačková smotana 500 ml
  • kvalitné kakao (množstvo podľa chuti)
  • na ochutenie ovocie (čučoriedky, kiwi, jahody, maliny...)
  • mixér
Ako postupovať:
  • banány si pokrájame na tretiny a rozmixujeme na kašu
  • zo smotany si vyšľaháme krém, do ktorého pridáme banánovú kašu
  • zmes dochutíme kakaom 
  • do pohárov vrstvíme puding a zvolené ovocie, ja som použila kiwi a na ozdobu rozmixovanú kašu z malín a čučoriedky

Varenie nemusí byť nudné. Kombinujte chute, skúšajte nové recepty, urobte z jedla umelecký zážitok a doprajte potešenie svojím zmyslom. Sme to čo jeme, preto je dobré, dať si na príprave jedla záležať. Je jedno, či je to slávnostný obed alebo jednoduché raňajky, počíta sa všetko. Občas nato potrebujeme viac priestoru, no častejšie však podliehame lenivosti a siahame po napodobeninách. Tu platí len jedno. Prekonajte sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky