Lahodný grepovo-smotanový zákusok bez múky. Pohladí tvoje telo i dušu

Nenáročný a chuťovo bohatý grepovo-smotanový zákusok bez múky, vhodný k slávnostnému stolu aj všednému vychutnávaniu. Jeho príprava je jednoduchá a zloženie dostupné a zdravé. Odporúčam všetkým, ktorým robí múka zle alebo ju chcú obmedziť. Hodí sa ku káve, k ovociu alebo len tak, ak ťa začne honiť chuť na sladké.


Doba prípravy: 45 min.

Čo budeme potrebovať na formu s rozmermi 23×9 cm?

Na cesto:
  • 200 g pomletých mandlí
  • štipka morskej/himalájskej soli
  • 3 polievkové lyžice medu (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 30 g roztopeného kvalitného masla
  • 1 vajíčko

Na náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 125 g jemného tvarohu
  • vanilku
  • 5 lyžíc medu (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 1 veľký na kocky nakrájaný grep
  • kakao na posypanie

Ako budeme postupovať?
  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. Pomleté mandle si zmiešame so soľou, medom, roztopeným maslom a vajíčkom. Všetko poriadne premiešame.
  3. Formu si vymastíme maslom a cesto si jemne vytvarujeme rukou tak, aby boli okraje vyššie (viď. obrázok). Pečieme 20-25 minút.
  4. Predtým ako budeme korpus plniť, necháme ho vychladnúť.
  5. V miske si zmiešame mascarpone, tvaroh, vanilku a med. Korpus rovnomerne naplníme zmesou, na ktorú si poukladáme pokrájaný grep a na koniec jemne posypeme kakao.
  6. Zákusok chutí dobre chladený. Korpus zmäkne, keď chvíľku postojí.

TIP: Grep môžeš nahradiť hocijakým ovocím alebo orechmi, prípadne horkou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú. Je len na tebe akú kombináciu si zvolíš.


Dúfam, že ťa tento bez múkový koláč poteší rovnako ako mňa. Nech ti chutí! :-)

Recept bol pripravený pre portál FITSHAKER a zverejnený s povolením kolektívu 
http://fitshaker.sk/grepovo-smotanovy-zakusok-bez-muky/

Komentáre

Obľúbené príspevky